20. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jemné kuřecí korma s mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na jemné kuřecí korma s mandlemi, které spojují chuťovou lahůdku s nutriční hodnotou. Tento tradiční indický pokrm je plný aromatických koření a jemně pražených mandlí, které dodávají chutí dokonalou křupavost. Podávejte s čerstvým chlebem naan nebo rýží pro dokonalou kombinaci jídelních požitků. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a udělejte si radost své chuťové buňce!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ šálku nasekaných mandlí
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je z každé strany.
  4. Přidejte všechny koření a orestujte krátce, dokud nezačnou vonět.
  5. Přidejte nasekané mandle a smetanu, promíchejte a nechte provařit asi 10 minut.
  6. Omáčku dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *