20. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na jemné kuřecí korma s mandlemi, které spojují chuťovou lahůdku s nutriční hodnotou. Tento tradiční indický pokrm je plný aromatických koření a jemně pražených mandlí, které dodávají chutí dokonalou křupavost. Podávejte s čerstvým chlebem naan nebo rýží pro dokonalou kombinaci jídelních požitků. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a udělejte si radost své chuťové buňce!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mleté kurkumy
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ šálku nasekaných mandlí
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a osmahněte je z každé strany.
- Přidejte všechny koření a orestujte krátce, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nasekané mandle a smetanu, promíchejte a nechte provařit asi 10 minut.
- Omáčku dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.