20. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kokosová krevetová polévka je lahodná exotická pochoutka plná chutí a vůní. V tomto receptu se spojují jemné krevety s kokosovým mlékem, zázvorovým kořením a dalšími vybranými ingrediencemi, které vám přinesou do domu kousek Indonésie. Vyzkoušejte tuto lahodnou polévku a dopřejte si chuťový zážitek jako na tropické pláži!
Suroviny
- 400g krevet
- 400ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 pór
- 1 červená paprika
- 1 limetka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kari koření
- sojová omáčka
- čerstvá koriandr
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na kolečka nakrájenou papriku a pór a nechte chvíli restovat.
- Přidejte krevety a kari koření a krátce restujte.
- Po chvíli zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 10 minut.
- Osolte a opepřete podle chuti a dochuťte sojovou omáčkou a šťávou z limetky.
- Servírujte s nasekaným koriandrem.