20. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová krevetová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kokosová krevetová polévka je lahodná exotická pochoutka plná chutí a vůní. V tomto receptu se spojují jemné krevety s kokosovým mlékem, zázvorovým kořením a dalšími vybranými ingrediencemi, které vám přinesou do domu kousek Indonésie. Vyzkoušejte tuto lahodnou polévku a dopřejte si chuťový zážitek jako na tropické pláži!

Suroviny

  • 400g krevet
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 pór
  • 1 červená paprika
  • 1 limetka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kari koření
  • sojová omáčka
  • čerstvá koriandr

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou papriku a pór a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte krevety a kari koření a krátce restujte.
  4. Po chvíli zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 10 minut.
  5. Osolte a opepřete podle chuti a dochuťte sojovou omáčkou a šťávou z limetky.
  6. Servírujte s nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *