20. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Lomo Saltado je tradiční peruánské jídlo s hovězím masem, zeleninou a dochucené omáčkou. Tento recept vám přinese chuť Peru přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést exotickými chutěmi této lahodné speciality!
Suroviny:
- 500g hovězího masa (nasekaného na plátky)
- 2 cibule (nakrájené na proužky)
- 2 rajčata (nakrájená na proužky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku kuchařské smetany
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup:
- Na rozpálené pánvi osmažte na olivovém oleji maso, dokud nebude dobře propečené.
- Přidejte cibuli, rajčata, papriku a česnek a restujte do změknutí.
- Přilijte sójovou omáčku, kuchařskou smetanu a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme horké s vařenou rýží.