20. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Lomo Saltado z Peru
zdroj: Recepty 24/7

Lomo Saltado je tradiční peruánské jídlo s hovězím masem, zeleninou a dochucené omáčkou. Tento recept vám přinese chuť Peru přímo do vaší kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést exotickými chutěmi této lahodné speciality!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa (nasekaného na plátky)
  • 2 cibule (nakrájené na proužky)
  • 2 rajčata (nakrájená na proužky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku kuchařské smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže na podávání

Postup:

  1. Na rozpálené pánvi osmažte na olivovém oleji maso, dokud nebude dobře propečené.
  2. Přidejte cibuli, rajčata, papriku a česnek a restujte do změknutí.
  3. Přilijte sójovou omáčku, kuchařskou smetanu a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  4. Servírujeme horké s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *