19. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte indonéské rýžové nudle s kuřecím masem, exotickým pokrmem plným lahodných chutí a aromatických koření. Tento recept je snadný na přípravu a určitě potěší vaše chuťové buňky. Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést jemnou harmonií asijských ingrediencí.
Suroviny:
- 200g rýžových nudlí
- 300g kuřecího masa, nakrájeného na nudličky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Odklopte je a dejte stranou.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nebude zlatavé.
- Přidejte nakrájenou papriku a restujte dalších pár minut.
- Poté přidejte připravené rýžové nudle do pánve a promíchejte s masem a zeleninou.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a kari koření. Dobře promíchejte.
- Můžete dochutit solí nebo pepřem podle chuti.
- Po chvilce smažení je jídlo hotové a můžete servírovat.