19. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný tajin s kuřecím masem a švestkami, který vám bude do úst mizet. Tento tradiční severoafrický pokrm je plný exotických chutí a vůní, které vám rozhýbou smysly. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mleté skořice
- 250 g švestek
- 200 ml kuřecího vývaru
- sušené meruňky a mandle na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí stehenní řízky a orestujte je ze všech stran.
- Přidejte na drobno nakrájený česnek, koriandr, kurkumu, kardamom, skořici a osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte na osměté čtvrtiny nakrájené švestky a zalijte vývarem.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 25-30 minut nebo dokud masa není měkké.
- Smažte si na pánvi mandle a na kostičky nakrájené meruňky a ozdobte jimi tajin před podáním.