19. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z čerstvých ryb
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný ceviche z čerstvých ryb, který vám okamžitě připomene slunce a moře! Tento tradiční peruánský pokrm kombinuje čerstvé ryby s citrusovou šťávou, zeleninou a chilli papričkou, což vytváří osvěžující a chutnou lahůdku. Podívejte se na náš jednoduchý recept a nechte se okouzlit exotickými chutěmi ceviche!

Suroviny

  • 500 g čerstvých ryb (např. platýs, treska)
  • 3 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 svazek čerstvé koriandru
  • Soľ a čierny korenie

Postup

  1. Ryby omyjeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky.
  2. Limetky vymačkáme a šťávu vlijeme k rybám, dobře promícháme a necháme marinovat minimálně 30 minut v lednici.
  3. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku a jalapeňo papričku na drobné kostičky a přidáme k rybám.
  4. Koriandr nasekáme a také přidáme do misky.
  5. Ceviche dochutíme solí a černým korením podle chuti.
  6. Podáváme chlazené s plátky limetky nebo nachos. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *