19. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborové knedlíky se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku‍ české kuchyně ​s naším receptem na bramborové​ knedlíky ​se špenátem. ⁣Tento jednoduchý,‌ ale⁤ vynikající recept spojuje měkké bramborové těsto s​ čerstvým a aromatickým ⁣špenátem,⁣ vytvářejíc naprosto lahodné jídlo. Bramborové knedlíky se špenátem jsou ideální jako hlavní chod, který zasytí a ​potěší každého milovníka domácí kuchyně. Sledujte naše kroky ⁢a připravte si tyto tradiční knedlíky, ⁣které jsou nejen skvěle⁢ chutné, ale i plné vitamínů. Navštivte ⁣náš web ⁢pro další inspirace a recepty z české ​a světové kuchyně!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200⁢ g špenátu (čerstvého​ nebo mraženého)
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Česnek (dle ‌chuti)
  • Máslo

Postup

  1. Brambory uvař v mírně osolené vodě do měkka, ‌pak je oloupej a nastrouhej.
  2. V míse smíchej nastrouhané brambory, hrubou mouku, vejce a osol. Důkladně promíchej, aby vzniklo ⁣těsto.
  3. Ve větším hrnci přiveď k varu vodu ⁤s trochou soli.
  4. Z těsta formuj knedlíky a vkládej je do vařící se vody.‍ Vař je zhruba 15-20 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
  5. Mezitím si připrav špenát. Pokud ⁤používáš čerstvý, omyj⁤ ho​ a nasekej. Mražený špenát stačí rozmrazit.
  6. Na pánvi rozpusť trochu másla a přidej na jemno nasekaný česnek, krátce osmaž.
  7. Přidej špenát a dust. Pokud používáš čerstvý špenát, duš do změknutí,‌ u mraženého stačí zahřát.⁣ Ochutíš muškátovým⁣ oříškem a solí.
  8. Hotové knedlíky‌ vyjmeme z‍ vody, nechame okapat a servírujeme s⁣ připraveným špenátem.
  9. Knedlíky s špenátem můžeš na talíři přelít‌ rozpuštěným ​máslem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *