19. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na pečenou kachnu s jablečným zelím. S krok za krokem pokyny, připravte tu nejšťavnatější kachnu s jedinečným přílohou. Domácí kuchyně nikdy nebyla lepší!”
Suroviny
- 1 celá kachna
- Sůl
- Mleté černé pepře
- 1 lžíce kmínu
- 4 jablka
- 500 g bílého zelí
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- Voda
Postup
- Kachnu opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Necháme odležet v chladu nejméně hodinu.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a kachnu na plechu pečeme zhruba 2 hodiny.
- Během pečení kachnu poléváme výpekem.
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky.
- Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci zpěníme cukr, přidáme zelí, jablka, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Občas promícháme.
- Ke konci dusení přilijeme ocet a podle chuti přidáme cukr.
- Pečenou kachnu podáváme s jablečným zelím a knedlíkem.