19. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pão de queijo recept.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento autentický recept na brazilské „Pão de queijo“, který připravíte s jednoduchými surovinami jako tapioková mouka, sýr a vejce. Těsto je rychle a snadno připraveno a výsledkem jsou lahodné, dovnitř měkké a dovnitř napůl křupavé kuličky plné sýra. Ideální jako snack, příloha nebo doplněk k jakémukoli jídlu.

Suroviny

  • 1 šálek tapiokové mouky
  • 1/2 šálek mléka
  • 1/4 šálek rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 šálek strouhaného sýra (např. parmazán)
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech s pečicím papírem.
  2. V hrnci smíchejte mléko, olej a sůl a nechte směs zahřát, ale nevařit.
  3. Poté odstavte hrnec z ohně a přidejte tapiokovou mouku. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Přidejte vejce a strouhaný sýr do těsta a znovu promíchejte, dokud není vše dobře spojeno.
  5. Formujte těsto do malých koulí a vykládejte je na plech. Pečte 15-20 minut, dokud pão de queijo nezezlátne.
  6. Vychladlé pão de queijo podávejte jako teplý a chutný snack nebo součást jídla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *