17. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z lilku a cizrny
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést exotickou chuťí s tímto lahodným receptem na kari z lilku a cizrny. Kombinace křupavého lilku a sladkých cizrn v kořeněné omáčce vás okouzlí na první ochutnání. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 lilku
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Lilek nakrájejte na menší kousky.
  2. Cizrnu opláchněte a nechte okapat.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem.
  5. Přidejte kari koření a lilek, osolte a opepřete.
  6. Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  7. Přidejte cizrnu a nechte krátce prohřát.
  8. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  9. Hotové kari podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *