17. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi z červeného zelí
zdroj: Recepty 24/7

Objavte lahodný recept na pravé korejské kimchi z červeného zelí! Kombinace pikantních chutí s kyselou nótou vás okouzlí. Naučte se, jak si připravit toto tradiční korejské kvašené zelí doma.

Suroviny

  • 1 hlava červeného zelí
  • 1 veľká mrkva
  • 1 brokolica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice riasového cukru
  • 4 lyžice rybacej omáčky
  • 1 lyžica korejskej čili pasta
  • soľ

Postup

  1. Zelie nakrájame na tenké pásiky a osolíme, necháme odstáť asi hodinu.
  2. Mrkvu nastrúhame na tenké tyčinky a brokolicu na menšie kúsky.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak pretlačíme.
  4. V miske zmiešame cukor, rybaciu omáčku, korejskú čili pastu a cesnak.
  5. Do zelie pridáme mrkvu, brokolicu, cibuľu a zmes cukra, rybacej omáčky a čili pasty. Dôkladne premiešame.
  6. Nakladané kimchi presunieme do sklenených nádob a necháme fermentovať v chladničke minimálne 24 hodín pred podávaním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *