17. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas z hovězího masa jsou tradiční lahůdkou z Jižní Ameriky, která vám okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Lehké těsto plněné šťavnatým hovězím masem, cibulí a bylinkami vás okamžitě přenesou do argentinských uliček. Vyzkoušejte tento recept doma a pusťte se do dobrodružství chuťových pohárků.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Hotové listové cesto na koblížky

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu a spolu s ním opečeme na kocky nakrájané maso.
  2. Pridáme nasekaný cesnak, nakrájanú papriku a zamiešame koreniny – papriku, kmín a koriandr.
  3. Osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme zmes vychladnúť.
  4. Z hotového listového cesta vykrajujeme kruhy.
  5. Na každý kruh vložíme časť mäsovej zmesi a zlepujeme okraj cesta.
  6. Empanadas dávame na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  7. Podávame teplé a môžeme k nim podávať rôzne omáčky alebo salsu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *