17. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného králíka se švestkovou omáčkou. Tento tradiční pokrm se vynikající kombinací křehkého masa a sladkokyselé omáčky okouzlí vaše chuťové buňky. Inspirujte se a uvařte si skvělé jídlo doma!
Suroviny
- 1 králík
- 200g sušených švestek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- soľ, korenie
Postup
- Nejprve nařežeme králíka na menší kousky a osolíme a opepříme.
- V troubě si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a opečeme králíka z obou stran dozlatova.
- Vložíme opečené kousky králíka do pekáčku a přidáme na kostky nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přilijeme trochu vody a dejeme péct do trouby asi na 45 minut.
- Mezitím si na pánvi připravíme omáčku. Na oleji zpěníme nakrájené sušené švestky a zalijeme trochou vody.
- Přivedeme k varu a necháme asi 10 minut provařit.
- Omáčku osolíme a dochutíme podle chuti.
- Hotový králík podáváme se švestkovou omáčkou a přílohou dle vlastní chuti.