16. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte doma připravit lahodné egyptské fazole fritters, známé jako Ta’amia. Tento křupavý pokrm je ideální pro vegetariány i všechny milovníky exotické chutě. Sledujte náš recept a dopřejte si chuťový zážitek z kulinářského putování do Egypta.
Suroviny
- 400g sušených fazolí
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve namočte sušené fazole přes noc v dostatečném množství vody.
- Sejmete fazole a nechte je okapat.
- Přidejte fazole do mixéru a rozmixujte je na hrubou pastu.
- Přidejte cibuli, česnek, kmín, koriandr, skořici, sůl a pepř do pasty fazolí a promíchejte dobře.
- Formujte směs fazolí do malých placků.
- Rozpalte olej na pánvi a smažte fazole placky dokud nebudou zlatě hnědé z obou stran.
- Osušte na papírovém ubrousku a servírujte s tahini omáčkou nebo chlébem.