16. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte si domácí verzi klasické italské pizzy Margherita! S přísadami jako je rajčatová omáčka, mozzarella a bazalka vám tato lahodná a jednoduchá pizza určitě zachutná. Podívejte se na náš recept a pusťte se do pečení hned teď!
Suroviny:
- 400g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 balení sušeného droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 250ml teplé vody
- 400g rajčatového protlaku
- 250g mozzarelly
- čerstvý bazalkový listy
- sůl a pepř
Postup:
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí ve velké míse.
- Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu, dokud vznikne hladké těsto.
- Vymíchejte těsto a nechte ho kynout pod pokličkou asi 1 hodinu na teplém místě.
- Rozválejte těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete rajčatovým protlakem a posypte na plátky nakrájenou mozzarellou.
- Pizza doplňte bazalkovými lístky, osolte a opepřete.
- Pečte v předehřáté troubě na 220°C asi 15-20 minut nebo dokud nebude těsto zlatavé.