16. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-na.
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český recept‌ na oblíbené​ knedlo-zelo-vepřo, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Pojďte⁣ si⁤ užít skvělou ⁤kombinaci káchlových knedlíků, dušeného‍ zelí‍ a voňavého vepřového masa. Jeden z nejlepších ‍tradičních pokrmů české kuchyně, který⁤ si zamilujete! ‍

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 500g zelí
  • 500g ⁣brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1‌ vejce
  • sůl
  • pepř
  • kůže nebo lžíce​ sádla

Postup

  1. Nejdříve si​ připravíme těsto⁣ na knedlíky.​ Brambory ​uvaříme, ‍oloupeme⁣ a ⁣přebereme.
  2. Brambory rozmačkáme do‌ kaše ‍a smícháme s moukou, vejcem, solí a ⁤pepřem. ‌Těsto ​by‍ mělo být ⁢husté a‌ dobře⁣ formovatelné.
  3. Vytvoříme​ knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě až do chvíle, ​než vyplavou na hladinu.
  4. Mezitím si nakrájíme zelí na jemné proužky ⁢a ​osmahneme na pánvi s kůží nebo sádlem.
  5. Přidáme na ‌kostičky nakrájené vepřové ⁢maso a orestujeme ho dozlatova.
  6. Pokud je zapotřebí, podlijeme trochou vody a dusíme ‌pod‌ pokličkou, dokud maso⁣ není měkké a zelí⁤ změkne.
  7. S uvařenými knedlíky ⁣podáváme zelí s ⁣vepřovým masem‍ a můžeme posypat nasekanou petrželkou či kroupou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *