15. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Guláš s fazolemi a paprikou je lahodná variace tradičního guláše, která vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Kombinace hovězího masa, fazolí a papriky vytváří bohatou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k rýži nebo knedlíkům. Připravte si tento lahodný guláš a nechte se hýčkat jeho aromatickými vůněmi.
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka fazolí
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup:
- Nejprve si připravíme suroviny. Masa nakrájíme na menší kousky, cibuli jemně nasekáme, papriky očistíme a nakrájíme na proužky a česnek prolisujeme.
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a maso, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme papriky a česnek a dáme restovat asi 5 minut.
- Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Promícháme a restujeme asi 2 minuty.
- Poté zalijeme hovězím vývarem a přidáme rajčatový protlak.
- Na mírném ohni dusíme guláš asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Nakonec přidáme fazole z plechovky a krátce prohřejeme.
- Podáváme s domácím chlebem nebo knedlíkem.