15. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí Tajine s meruňkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný jehněčí tajine s meruňkami, tradiční marocké jídlo plné exotických chutí. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit toto lahodné jídlo, které jistě potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše nejbližší. Zároveň si pochutnáte na zdravé a vyvážené stravě plné chutí Orientu. Připravte si jedinečný jehněčí tajine s meruňkami ještě dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého skořice
  • ½ lžičky mletého červeného pepře
  • Špetka soli a pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100g sušených meruněk
  • 500ml zeleninového vývaru

Postup

  1. Nejprve si připravíme jehněčí maso. Nakrájíme ho na menší kousky a opepříme.
  2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme nakrájené maso a zprudka ho osmažíme z každé strany.
  3. Přidáme koriandr, kmín, kurkumu, skořici a červený pepř. Promícháme a podlijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přiklopíme poklicí a dusíme asi 60 minut na mírném ohni, dokud maso nebude měkké.
  5. Přidáme sušené meruňky a povaříme ještě 10 minut, dokud se nezměknou.
  6. Po dokončení můžeme podávat například s kuskusem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *