14. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte luxusní recept na kuřecí soté s lahodnou omáčkou bordelaise pro skvělou večeři plnou chuti a elegance. S tímto receptem si jistě získáte srdce svých hostů! Sledujte krok za krokem návod na přípravu a užijte si dokonalou kombinaci kuřecího masa s bohatou omáčkou bordelaise. Náš recept vám zajistí skvělé chutě a kvalitní svačinu, kterou si jistě užijete.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (na nudličky)
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 100 ml červeného vína
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
- Posypeme moukou a za stálého míchání restujeme ještě chvíli, aby mouka zhnědla. Postupně přilijeme víno a vývar.
- Omáčku necháme pomalu vařit a zahustit, případně dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo bramborem.