14. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a kimchi.
zdroj: Recepty 24/7

Udělejte si domácí ramen s vajíčkem a kimchi! Tento recept vás bude nadchnout svou chutí a lehkostí přípravy. Podmanivá kombinace čerstvých ingrediencí a kořeněných omáček vás rozhodně zaujme. Vyzkoušejte si tento japonský klasik a dopřejte si lahodnou a zdravou večeři!

Suroviny

  • 250 g ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 100 g kimchi
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 4 šálky vývaru
  • 1 lžička oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 stroužek zázvoru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte ramen nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
  2. V hrnci přiveďte vývar k varu a přidejte celý česnek, nakrájený zázvor, sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Vařte 10 minut.
  3. V dalším hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte vajíčka a vařte je 7 minut pro mírně tekvící nebo 9 minut pro tvrdé žloutky. Opláchněte je studenou vodou, oloupejte a nechte stranou.
  4. Na pánvi rozpalte olej, přidejte kimchi a opečte ho asi 5 minut. Přidejte vařené nudle a promíchejte spolu.
  5. Ramen přendejte do mísy, zalijte horkým vývarem a na vrch posuňte rozkrojená vajíčka. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
  6. Hotové jídlo můžete ozdobit čerstvou nasekanou koriandrem nebo jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *