14. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zapečená kuřecí tajine s olivami je lahodná marocká specialita plná exotických koření a aromat. Vyzkoušejte tento originální recept a pochutnejte si na lahodné kombinaci kuřecího masa, oliv a dalších vybraných ingrediencí z vaší kuchyně. Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou chutí a vůní v jednom pokrmu!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g zelených oliv
- 1 ČL mletého kurkumy
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 ČL mletého kuminu
- 1/2 ČL skořice
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1 pomeranč
- sůl, pepř, olej
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a olivy rozpulte.
- Na pánvi osmažte kuřecí maso na oleji dozlatova a poté vyndejte z pánve.
- Na zbylém oleji osmažte cibuli se stroužky česneku, přidejte všechny koření a promíchejte.
- Přidejte olivy, kuřecí maso a nastrouhanou kůru z pomeranče. Zalijte trochou vody a dusíme do měkka.
- Pak dejte směs do zapékací mísy, přidejte pomerančovou šťávu a upečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut.