14. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí ragú s knedlíkem je lahodné a syté jídlo pro celou rodinu. V receptu se spojuje jemné telecí maso s aromatickou omáčkou a nadýchanými knedlíky. Vyzkoušejte tento tradiční český recept a ukažte svým blízkým, že umíte vařit jako profesionál.
Suroviny
- 600g telecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 láhev rajčatového protlaku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kostky.
- Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte telecí maso a orestujte ho ze všech stran.
- Přidejte nakrájené mrkve a zalijte rajčatovým protlakem.
- Přidejte lžíci rajčatového protlaku, sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Poduste a vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Suroviny nechte zchladnout a podávejte s knedlíkem.