13. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajma masala s jehněčím.
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala s jehněčím je tradiční indické jídlo plné lahodných koření a aromatických chutí. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit tuto lahodnou a sytou omáčku s rajmou a jehněčím masem. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a okořeňte svůj jídelníček novými a zajímavými přísadami! Bon appétit!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 hrnky rajma fazolí (červených fazolí)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostky
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • petržel nebo koriandr na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Maso nakrájejte na kostky a osmahněte ho na pánvi s trochou oleje, dokud nebude zezlátlé.
  3. Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezměknou.
  4. Přidejte rajčata a koření (kurkuma, kari, kmín, koriandr, sůl a pepř) a vařte dalších 5 minut.
  5. Přidejte rajma fazole a zalijte vodou tak, aby všechny suroviny byly zakryté.
  6. Vše vařte na mírném ohni alespoň 30 minut, než se fazole změknou a omáčka zhoustne.
  7. Před podáním můžete pokrm posypat nastrouhaným sýrem a ozdobit petrželí nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *