13. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodnou tempuru z krevet, která si získá srdce každého milovníka mořského jídla. Krevety jsou obaleny v křehké a křupavé směsi a smaženy do zlatavého zbarvení. Skvělá chuť a jednoduchá příprava udělají z tohoto pokrmu skvělou volbu pro vaši další večeři.
Suroviny
- 200 g krevet
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- sójová omáčka
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte krevety a vyčistěte je.
- V misce smíchejte mouku s vejcem a postupně přilijte studenou vodu, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Ponořte krevety do těsta a opatrně je vložte do horkého oleje na smažení.
- Smažte krevety dozlatova a vyndejte je na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte s dobrým plátkem citronu a sojovou omáčkou.