12. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na klasické kuře s champignony a smetanou. Tato jednoduchá a chutná kombinace připravená s čerstvými ingrediencemi určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo plné bohaté chuti. Zářivě žlutá smetanová omáčka spojená s křupavými houbami a šťavnatým kuřecím masem je neodolatelným spojením, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Buďte kreativní a přizpůsobte recept svému osobnímu vkusu. S námi se stane vaření zábavným a jednoduchým zážitkem!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecího masa
- 200g čerstvých champignons
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a opékejte dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené champignony a nechte chvíli restovat.
- Zalijte vše smetanou ke šlehání a nechte provařit asi 10 minut.
- Na závěr dochuťte solí, pepřem, kmínem a majoránkou podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.