12. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře s champignony a smetanou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na klasické kuře s champignony a smetanou. Tato jednoduchá a chutná kombinace připravená s čerstvými ingrediencemi určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo plné bohaté chuti. Zářivě žlutá smetanová omáčka spojená s křupavými houbami a šťavnatým kuřecím masem je neodolatelným spojením, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Buďte kreativní a přizpůsobte recept svému osobnímu vkusu. S námi se stane vaření zábavným a jednoduchým zážitkem!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 200g čerstvých champignons
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, kmín, majoránka
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a opékejte dozlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené champignony a nechte chvíli restovat.
  4. Zalijte vše smetanou ke šlehání a nechte provařit asi 10 minut.
  5. Na závěr dochuťte solí, pepřem, kmínem a majoránkou podle chuti.
  6. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *