12. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Oslnivá Pizza Margherita s lahodnými rajčaty a čerstvou bazalkou – recept, který si zamilujete! Užijte si křupavý základ, bohatě nahoře pokrytý čerstvými ingrediencemi a dokonale se sladkou omáčkou. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a překvapte své blízké skvělou chuťí a vzhledem.

Suroviny

  • 400g pizzy těsta
  • 200g strouhané mozzarelly
  • 4 rajčata
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů C.
  2. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  3. Rozválejte těsto na plech a potřete olivovým olejem.
  4. Rovnoměrně rozetřete strouhanou mozzarellu na těsto.
  5. Přidejte rajčata a bazalku a zakápněte olivovým olejem.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Pečte v troubě asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatě hnědé.
  8. Vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *