12. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuře s hříbkovou omáčkou a bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na ⁤kuře s hříbkovou​ omáčkou a bramborovým pyré, které oslní‌ vaše chuťové buňky. Tento pokrm je skvělou kombinací křupavého masa, jemného⁢ pyré a aromatické omáčky. Sledujte jednoduché kroky a připravte‌ si lahodný pokrm, který si zamilujete.

Suroviny

  • 4⁢ kuřecí prsa
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, olej
  • 1 kg brambor
  • 50 g másla
  • mléko podle potřeby

Postup

  1. Nejprve si oloupejte brambory, nakrájejte⁢ je na​ menší kousky a uvařte v osolené vodě, dokud nezměknou.
  2. Mezitím očistěte hříbky, nakrájejte je⁢ na plátky ‌a cibuli s česnekem‌ najemno nasekejte.
  3. V ⁤pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli ‍a česnek. Přidejte hříbky a smažte⁤ do měkka.
  4. Přilijte smetanu, osolte, opepřete a nechte omáčku provařit, dokud nezhustne.
  5. Kuřecí prsa osolte a opepřete, na pánvi opečte na oleji z obou stran​ dozlatova.
  6. Připravená kuřecí prsa podlijte ⁣vodou a dusíme doměkka pod pokličkou.
  7. Odkryjte‌ a krátce ještě proceťte omáčkou, aby se ⁤přísady prolili. Bramborovou kaši podáváme⁢ vedle.
  8. Jakmile⁢ jsou brambory uvařené,⁤ sceďte je a rozmačkejte na kaši. Přidejte máslo ⁢a postupně vmíchejte mléko do konzistence, kterou preferujete.
  9. Hotové kuře podávejte⁤ s hříbkovou omáčkou a bramborovým pyré. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *