11. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Biryani se zeleninou a mandlí, plný exotických chutí a aromat! Tento tradiční indický pokrm je skvělou kombinací koření, zeleniny a pražených mandlí, které vám rozhodně zvednou náladu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou vegetariánskou variantu tohoto populárního jídla. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 2 šálky basmati rýže
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 1 hrnek nakrájených mandlí
- 2 lžíce směsi indických koření (garam masala)
- 1 lžička kurkumy
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- Soľ a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- V hrnci přiveďte vývar k varu a dejte do něj rýži, vařte do měkka.
- Na pánvi osmažte cibuli do zlatova, přidejte zeleninu a osmažte do změknutí.
- Přisypte koření, promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte zeleninu k rýži, osolte a opepřete podle chuti.
- Na pánvi zlehka opečte mandle a na závěr je posypte přes hotový biryani.
- Podávejte teplé a můžete ozdobit nastrouhaným kokosem nebo čerstvou nasekanou petrželkou.