11. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční korejskou kimchi jjigae s vepřovým masem! Tento pikantní a chutný pokrm je plný exotických chutí a zaručeně vás zahřeje. Naučte se připravit domácí verzi tohoto lahodného jídla a okořeňte svou kuchyň novými recepty z celého světa. Sledujte náš krok za krokem a užijte si toto lahodné jídlo se všemi smysly!
Suroviny
- 300g vepřového masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 brambory nakrájené na kostky
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 100g kimchi
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička cukru
- 1 l vody
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte vepřové maso.
- Přidejte cibuli, brambory a mrkev a restujte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte kimchi, sójovou omáčku, česnek, zázvor a cukr a promíchejte.
- Zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut.
- Podávejte teplé s rýží.