11. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské grilované maso s chimichurri je lahodný a chutný recept, který vás okouzlí svým exotickým aroma. Chimichurri omáčka z bylinek dodává masu intenzivní chuť a vůni, která vás rozhodně nadchne. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a dopřejte si skvělý zážitek z grilování.
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (např. steak nebo roštěnec)
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1 červený paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátku si připravíme chimichurri omáčku. Drcený česnek smícháme s olivovým olejem a necháme odležet alespoň 30 minut.
- Maso osolíme a opepříme podle chuti a necháme marinovat v chimichurri omáčce alespoň 1 hodinu.
- Po marinování maso vyndáme z omáčky a grilujeme na rozpáleném grilu podle preferovaného stupně propečení.
- Během grilování můžeme papriku a cibuli také grilovat. Nakrájíme je na menší kousky a posypeme olejem, solí a pepřem.
- Po upečení maso necháme alespoň 5 minut odpočinout a pak krájíme na tenké plátky.
- S grilovaným masem podáváme i grilovanou papriku a cibuli a můžeme přidat i zbývající chimichurri omáčku jako dip.