11. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské grilované maso s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské grilované maso s chimichurri je lahodný a chutný recept, který vás okouzlí svým exotickým aroma. Chimichurri omáčka z bylinek dodává masu intenzivní chuť a vůni, která vás rozhodně nadchne. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a dopřejte si skvělý zážitek z grilování.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (např. steak nebo roštěnec)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 červený paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátku si připravíme chimichurri omáčku. Drcený česnek smícháme s olivovým olejem a necháme odležet alespoň 30 minut.
  2. Maso osolíme a opepříme podle chuti a necháme marinovat v chimichurri omáčce alespoň 1 hodinu.
  3. Po marinování maso vyndáme z omáčky a grilujeme na rozpáleném grilu podle preferovaného stupně propečení.
  4. Během grilování můžeme papriku a cibuli také grilovat. Nakrájíme je na menší kousky a posypeme olejem, solí a pepřem.
  5. Po upečení maso necháme alespoň 5 minut odpočinout a pak krájíme na tenké plátky.
  6. S grilovaným masem podáváme i grilovanou papriku a cibuli a můžeme přidat i zbývající chimichurri omáčku jako dip.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *