11. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s kuřecím masem a hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s kuřecím masem a hříbky. Tato jednoduchá a chutná kombinace rýže, kuřecího masa a hříbků je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte naše kroky a připravte si tento lahodný pokrm plný bohatých chutí.

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 200g čerstvých hříbků nakrájených na plátky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 750ml kuřecího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, přidejte kuřecí maso a osmažte dozlatova.
  2. Přidejte hříbky a restujte je také krátce.
  3. Přisypte rýži a neustále míchejte, dokud se neprojeví skleněné jádro.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
  5. S postupným přiléváním vývaru vařte rizoto asi 18-20 minut, dokud nebude rýže měkká a krémová.
  6. Přidejte máslo, parmazán a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Servírujte posypané strouhaným parmazánem a ozdobené čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *