11. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s bramborem a omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na chutné hovězí‌ s bramborem a omáčkou, který ⁤vás okouzlí svou lahodnou kombinací ingrediencí. Jednoduchý a rychlý recept, ⁤který si zamilujete! Inspiruje ⁤vás k experimentování v kuchyni. ⁢Vyzkoušejte ho hned!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1kg brambor
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kmín
  • 200ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce máslo

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a⁤ osmahněte na něm pokrájenou⁣ cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho z každé strany.
  3. Přilijte‍ hovězí ​vývar a přiveďte k varu. Poté zakryjte poklicí a nechte ⁣dusit cca 1 hodinu.
  4. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a uvařte ‌ve slané vodě do měkka.
  5. V hrnci rozpusťte‌ máslo, vmíchejte hladkou mouku a ​restujte asi minutu, dokud nezezlátne.
  6. Pomalu přilijte vývar z masa a za stálého míchání vařte ⁤do zhoustnutí ⁤omáčky.
  7. Maso podávejte s bramborem a zalijte omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *