10. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pohankové placičky s čerstvými bylinkami jsou lahodná a zdravá alternativa klasických placiček. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle chutná jak za tepla, tak i studena. Vyzkoušejte tento originální pokrm plný výživných složek a osvěžujících bylinek a užijte si zážitek z každého sousta.
Suroviny
- 1 hrnek pohanky
- 2 hrnky vody
- 1 vajíčko
- Čerstvé bylinky podle chuti (např. petržel, pažitka, bazalka)
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup
- Pohanku nechte přes noc namočenou ve vodě.
- Ráno z pohanky slijte vodu a rozmixujte ji spolu s vajíčkem do hladkého těsta.
- Nasekejte čerstvé bylinky a vmíchejte je do těsta, osolte a opepřete podle chuti.
- Rozpalte pánvičku s trochou oleje a na ní vytvořte menší placičky z těsta.
- Smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové placičky můžete podávat teplé či studené s bylinkovým dipem nebo třeba s jogurtem.