10. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s čerstvými rajčaty a lahodnou mozzarellou – klasický recept plný chuti a aromatu. Připravte si tento lahodný pokrm doma a nechte se unést vůní toskánských zahrad. Bon appétit!
Suroviny
- 1 balení pizzy těsto
- 2 rajčata
- 200g mozzarelly
- česnek, oregano, bazalka, sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme ingredience. Rajčata nakrájíme na plátky a mozzarellu na kousky.
- Pizzové těsto rozválíme na plech a na něj navrstvíme rajčata a mozzarellu.
- Na pizzu přidáme prolisovaný česnek, oregano, bazalku, sůl a pepř podle chuti.
- Pizzu pokapejte olivovým olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů asi 15-20 minut, nebo dokud nebude těsto zlatavě hnědé.
- Po vychladnutí můžete pizzu podávat. Dobrou chuť!