9. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Batátové hranolky s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné a zdravé batátové hranolky s avokádem! Tento recept je skvělou alternativou k tradičním bramborovým hranolkům a zaručeně si ho zamilujete. Batáty jsou bohaté na vlákninu a avokádo dodá jídlu krémovou a lahodnou chuť. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept ještě dnes a dopřejte si lahodnou svačinu nebo přílohu k obědu.

Suroviny:

  • 2 batáty
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky česneku v prášku
  • 1 lžička papriky
  • Na dochucení: čerstvá petrželka nebo koriandr

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C a připravíme si dvě plechy vyložené pečicím papírem.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na plátky.
  3. V míse smícháme olej, sůl, česnek v prášku a papriku. Do této marinády namočíme batátové hranolky a dobře promícháme, aby byly všechny hranolky pokryté marinádou.
  4. Hranolky rozložíme na připravené plechy a pečeme asi 25-30 minut nebo dokud nejsou hranolky hezky zlatě hnědé a křupavé.
  5. Hotové batátové hranolky podáváme s plátky avokáda a můžeme je posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *