9. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara se špekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italskou klasiku – Penne alla carbonara se špekem. Tato jednoduchá a chutná pasta je připravena během chvilky a určitě potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno si ji připravit doma a rozmazlete své smysly lahodnou kombinací těstovin, vajec, sýra a slaniny. Nechte se unést chutí Itálie!

Suroviny

  • 350g penne těstovin
  • 200g špek nakrájený na kostičky
  • 4 vajíčka
  • 100g parmazánového sýra
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmažte nakrájený špek a prolisovaný česnek, dokud nezezlátne.
  2. V míse rozšlehejte vajíčka se strouhankou parmazánu a dochuťte solí a pepřem.
  3. V osolené vařící vodě uvařte penne těstoviny, sceďte a vrátíme do hrnce.
  4. Přidejte osmažený špek a smíchejte s vajíčkovou směsí, aby se těstoviny obalily a vznikla krémová omáčka.
  5. Pokud je těstovina příliš hustá, můžete přidat lžíci vody z vaření těstovin.
  6. Po dochucení solí a pepřem můžete podávat a ozdobit trochou čerstvého petrželového kopru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *