9. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejcem a smetanou
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vyzkoušejte recept na ⁢tradiční českou kulajdu⁢ s ⁣vejcem‍ a smetanou. Tato lahodná polévka‌ je‍ plná chuti ⁢a dokonale zahřeje v chladných dnech.​ S několika jednoduchými‌ kroky si můžete⁣ připravit skvělou⁤ domácí verzi této oblíbené pokrmu. ⁢Přidání vejce a špetky smetany dodává kulajdě dokonalou krémovost a ⁢chuťovou lahůdku. Buďte svým kuchařským ⁣uměním pyšní a uvařte si ⁣tento fantastický recept ještě dnes!

Suroviny

  • 750g ⁤brambor
  • 1 cibule
  • 1l zeleninového vývaru
  • 2‍ lžíce másla
  • 2 lžíce hladké​ mouky
  • 200ml smetany⁢ ke šlehání
  • 4 vařená vejce
  • kopr‌ a petržel na ⁣dochucení
  • sůl‌ a⁤ pepř

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli‌ nakrájíme na drobno a osmahneme na másle ve​ vyšší hrnci.
  3. Přidáme nakrájené brambory⁣ a zalijeme zeleninovým vývarem.⁢ Vaříme do měkka.
  4. V malé pánvi si připravíme jíšku z⁣ másla a mouky. ​Přidáme‍ do polévky a krátce povaříme.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Vejce uvaříme natvrdo,​ oloupeme a nakrájíme​ na plátky.
  7. Po uvaření ⁣polévku rozmixujeme‌ dohladka.
  8. Podáváme ​s plátky⁤ vejce ​a posypeme posekaným koprem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *