8. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský nasi goreng s kuřecím.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nasi goreng s kuřecím – exotická pochoutka plná lahodných chutí a vůní. Naučte se připravit tradiční asijské jídlo do vaší kuchyně a překvapte své chuťové buňky. S tímto receptem se stane vaření zábavou!

Suroviny

  • 300g bílé rýže
  • 2 kuřecí prsa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 100g hrášku
  • 3 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • olej na smažení
  • sojová omáčka a chilli omáčka na dochucení

Postup

  1. Na začátku uvařte rýži a nechte ji vychladnout.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte nasekaný česnek s cibulí.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
  4. Přidejte na kostičky nakrájené mrkve a hrášek. Restujte asi 5 minut.
  5. Přidejte vychladlou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
  6. Vytvořte prostor uprostřed pánve a nalijte do něj rozšlehaná vejce. Nechte ztuhnout a pak promíchejte s ostatními surovinami.
  7. Přidejte sójovou omáčku a kari koření. Dochutíme podle chuti ještě sojovou a chilli omáčkou.
  8. Nasi goreng podávejte horký a ozdobený nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *