8. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si tento recept na pokročilé klasické kuře s bramborem a připravte si lahodné a syté jídlo pro celou rodinu. Kombinace křupavé kůrky kuřete a jemného masa se zlatavými brambory je prostě dokonalá. Recept je snadný a rychlý na přípravu, takže si ho můžete vychutnat kdykoli. Nezapomeňte si doplnit pokrm vhodnou omáčkou nebo salátem pro dokonalý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 1 celé kuře
- 500g brambor
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Na začátek si připravte všechny suroviny.
- Kuře omyjte, osušte a nakrájejte na menší kusy. Brambory oloupejte a nakrájejte na stejnoměrné kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo. Orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte k nim kousky kuřete a osmažte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené brambory a promíchejte s ostatními surovinami.
- Přilijte trochu vody, zakryjte poklicí a nechte vařit do měkka.
- Případně dochuťte solí, pepřem a vašimi oblíbenými kořeninami.
- Po krátkém odstavení můžete podávat jako samostatné jídlo.