7. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zapečená rýže s masem a šafránem je lahodný a bohatý recept, který se hodí pro každou příležitost. Zapečená rýže je základem této chutné a vydatné pokrmy, která je doplněna šťavnatým masem a šafránem, který jí dodává pikantní kořeněnou chuť. Tento recept je snadný na přípravu a jistě oslní všechny vaše společníky. Zkuste ho dnes a uvidíte, jak bude lahodný.
Suroviny
- 200g rýže
- 400g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku utlučené
- 1 lžička mletého šafránu
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidáme maso a opékáme ho, dokud není z obou stran zezlátlé.
- Přidáme rýži a šafrán a promícháme, aby se všechny přísady spojily.
- Postupně zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Po uvaření můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Přendáme směs do zapékací mísy a necháme zapečené v troubě předehřáté na 180°C asi 10-15 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Po vychladnutí můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!