7. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné rizoto s hovězím ragú? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto tradičního italského jídla vás určitě nadchne. S jemnou a krémovou texturou rizota a bohatou a aromatickou hovězí omáčkou vytvoříte skvělou kombinaci chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Nečekejte a vyzkoušejte náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 250g rýže arborio
- 400g hovězího masa na ragú
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 rajče
- 200ml bílého vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500ml hovězího vývaru
- čerstvé bylinky a sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- parmazán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli, česnek, mrkev a na kostičky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte nakrájené rajče, lžíci rajčatového protlaku a zalijte bílým vínem.
- Mezitím si připravte vývar a přilijte ho do pánve s masem.
- Přidejte rýži arborio a nechte vařit do měkka podle pokynů na obalu rýže.
- Na závěr dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem. Posypte parmazánem a podávejte.