7. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hovězím ragú
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné rizoto s hovězím ragú? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto tradičního italského jídla vás určitě nadchne. S jemnou a krémovou texturou rizota a bohatou a aromatickou hovězí omáčkou vytvoříte skvělou kombinaci chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Nečekejte a vyzkoušejte náš recept ještě dnes!

Suroviny

  • 250g rýže arborio
  • 400g hovězího masa na ragú
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 rajče
  • 200ml bílého vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 500ml hovězího vývaru
  • čerstvé bylinky a sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • parmazán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli, česnek, mrkev a na kostičky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte nakrájené rajče, lžíci rajčatového protlaku a zalijte bílým vínem.
  3. Mezitím si připravte vývar a přilijte ho do pánve s masem.
  4. Přidejte rýži arborio a nechte vařit do měkka podle pokynů na obalu rýže.
  5. Na závěr dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem. Posypte parmazánem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *