6. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavé květákové kousky s panko strouhankou! Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou alternativou k tradičním smaženým kouskům a bude lahodit celé rodině. S chutnou křupavou strouhankou a jemně kořeněným květákem budou tyto kousky určitě hitem na vašem jídelníčku. Podívejte se na náš recept a připravte si ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší květák
- 1/2 hrnku panko strouhanky
- 1/4 hrnku strouhanky
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička papriky
- 2 vejce
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte květák na jemno pomocí struhadla nebo mixéru.
- Přidejte panko strouhanku, strouhanku, parmezán, česnek v prášku, papriku, vejce, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Formujte směs květákových kousků do malých kuliček a přeházejte je do strouhanky.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Pokládejte květákové kousky na plech vyložený pečicím papírem a pečte je asi 20 minut, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Po upečení podávejte s omáčkou podle chuti.