6. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundy se zeleninou je lahodné francouzské jídlo plné bohatých chutí a aromat. V tomto receptu se spojují kousky hovězího masa s aromatičkou omáčkou a čerstvou zeleninou, které vytváří neodolatelnou kombinaci. Vyzkoušejte si tento recept a připravte si skvělé jídlo plné chuťových lahůdek.
Suroviny
- 500g hovězího masa na bugrundy
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 200g žampionů
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte ingredience. Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a mrkev na drobné kostičky, žampiony na plátky a česnek jemně nasekejte.
- V rendlíku rozehřejte olej a na něm osmažte maso dozlatova. Poté ho vyndejte z rendlíku a dejte stranou.
- Do stejného rendlíku přidejte cibuli, mrkev a žampiony a lehce je osmažte. Přidejte česnek a rajčatovou pastu a promíchejte.
- Na zeleninu nasypete lžíci mouky a dobře promíchejte. Postupně zalijte hovězím vývarem a přidejte maso zpět do rendlíku.
- Přidejte sůl, pepř, tymián a bobkový list podle chuti. Nechte vařit na mírném plameni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Podávejte s rýží nebo knedlíky a lahodná hovězí bugrundy s zeleninou jsou hotové.