6. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Dýňový kukuřičný chléb medvědí lavvu je zdravá a lahodná alternativa klasického chleba, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje lahodnou dýňovou chuť s kukuřičnou jemností a vůní medvědí lavvu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a ukažte svým blízkým, že lahodné pečení může být i zdravé.
Suroviny
- 1 hrnec dýňové dužiny
- 1 hrnec kukuřičné mouky
- 1/2 hrnce medu
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce jedlé sody
- 1/2 hrnce oleje
- špetka soli
Postup
1. Smíchejte všechny suroviny dohromady do hladké těsta.
2. Vlijte těsto do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
3. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut nebo dokud není chléb pevný a zlatě hnědý.
4. Nechte chléb vychladnout a podávejte s medvědím lavvou nebo jiným oblíbeným příslušenstvím.