6. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Parmezánové špagety s bazalkou! Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ale zároveň plný bohaté chuti. Parmezán a čerstvá bazalka dodají těmto špagetám skvělou dochuť, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat a připravte si tento vynikající italský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 250g špaget
- 100g strouhaného parmazánu
- 1/2 šálku nasekané bazalky
- 2 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na vařící osolenou vodu vložte špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nasekaný česnek do zlatova.
- Přidejte nakrájenou bazalku a vařte asi 1 minutu, dokud se bazalka nezvětší.
- Přidejte uvařené špagety a strouhaný parmazán. Zamíchejte a vařte až do rozpuštění sýra.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypané strouhaným parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.