6. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Krejčovská klobása s koprem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na ⁢klasickou českou specialitu – Krejčovskou ⁢klobásu s koprem. S lákavou kombinací koření a čerstvého kopru vytvoříte lahodný pokrm, který si ⁤zamilujete. Podívejte se na⁣ náš jednoduchý⁣ recept a pusťte se ​do vaření ​ještě dnes! ⁤

Suroviny:

  • 500 g mleté vepřové ⁢maso
  • 200 g vepřového bůčku nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená‌ na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku ⁤utřené na kaši
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky​ mletého kmínu
  • ½ ​lžičky mletého pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1 větší svazek čerstvého kopru nakrájeného na jemno

Postup:

  1. V mise smíchejte mleté maso, nakrájený bůček, cibuli, česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku.
  2. Přidejte nakrájený kopr a důkladně promíchejte, aby byly všechny suroviny dobře spojeny.
  3. Dejte směs na ⁣chladné ​místo odpočinout aspoň 1 hodinu, ideálně však přes ‌noc,‍ aby se chutě prolnuly.
  4. Ze směsi tvarujte klobásy podle vaší preference ⁢- můžete⁢ udělat buď ​menší klobásky na grilování nebo jednu velkou klobásu na pečení v‌ troubě.
  5. Pokud děláte ‍menší klobásky,​ grilujte je ‍na grilu nebo‌ opečte na pánvi. Pokud děláte jednu velkou ‌klobásu,‍ dejte ji‍ do trouby předehřáté na 180°C a ⁣pečte asi 45 minut, dokud ⁣není klobása zlatavá a propečená.
  6. Podávejte Krejčovskou klobásu s koprem ‌samostatně nebo⁣ jako součást piknikového⁤ bufetu. ‍Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *