6. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasickou českou specialitu – Krejčovskou klobásu s koprem. S lákavou kombinací koření a čerstvého kopru vytvoříte lahodný pokrm, který si zamilujete. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření ještě dnes!
Suroviny:
- 500 g mleté vepřové maso
- 200 g vepřového bůčku nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku utřené na kaši
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 lžička majoránky
- 1 větší svazek čerstvého kopru nakrájeného na jemno
Postup:
- V mise smíchejte mleté maso, nakrájený bůček, cibuli, česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku.
- Přidejte nakrájený kopr a důkladně promíchejte, aby byly všechny suroviny dobře spojeny.
- Dejte směs na chladné místo odpočinout aspoň 1 hodinu, ideálně však přes noc, aby se chutě prolnuly.
- Ze směsi tvarujte klobásy podle vaší preference - můžete udělat buď menší klobásky na grilování nebo jednu velkou klobásu na pečení v troubě.
- Pokud děláte menší klobásky, grilujte je na grilu nebo opečte na pánvi. Pokud děláte jednu velkou klobásu, dejte ji do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 45 minut, dokud není klobása zlatavá a propečená.
- Podávejte Krejčovskou klobásu s koprem samostatně nebo jako součást piknikového bufetu. Dobrou chuť!