5. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Chana Masala s rýží a naan.
zdroj: Recepty 24/7

Chana Masala s rýží a naan je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a chutí. Tento recept vás okouzlí výraznou chutí cizrny vařené v rajčatové omáčce, podávané s lahodnou rýží a neodolatelně měkkým naan chlebem. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a dopřejte si skvělou chuťovou orgii.

Suroviny

  • 1 hrnek suchých cizrny
  • 2 rajčata, nasekaná na kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandrových semínek
  • sůl a paprika podle chuti
  • olej na smažení
  • voda
  • vařená rýže a naan na podávání

Postup

  1. Cizrnu namočte přes noc a druhý den vařte ve vodě až budou měkké.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli, česnek a papriku dozlatova.
  3. Přidejte rajčata a vše smažte do měkka.
  4. Přidejte všechny koření a smažte chvíli.
  5. Pak přidejte uvařenou cizrnu a krátce poduste.
  6. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
  7. Hotové jídlo podávejte s vařenou rýží a naanem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *