5. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s pečenými brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille s pečenými brambory, který spojuje francouzskou klasiku s domácími bramborami. Tento zdravý a chutný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zeleniny. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou ratatouille plnou čerstvých bylinek a zeleniny. Vychutnejte si ho samostatně nebo jako přílohu k masu či rybě!

Suroviny

  • 2-3 lilků
  • 2 cukety
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • olivový olej
  • 500g brambor

Postup

  1. Nejprve oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte vařit do osolené vody.
  2. Mezitím na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte nakrájené papriky a nechte dusit do změknutí.
  4. Na kostičky nakrájená rajčata, cuketu a lilky přidejte k zelenině. Přidejte také plechovku krájených rajčat a nechte krátce povařit.
  5. Přidejte koření podle chuti, přimíchejte olivový olej a nechte povarit na mírném ohni asi 20 minut.
  6. Pokud jsou brambory vařené, scedíme je a vložíme do pekáče. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby při 200 stupních asi 30 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
  7. Smaženou zeleninu zalijeme přes upečené brambory a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *