5. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille s pečenými brambory, který spojuje francouzskou klasiku s domácími bramborami. Tento zdravý a chutný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zeleniny. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou ratatouille plnou čerstvých bylinek a zeleniny. Vychutnejte si ho samostatně nebo jako přílohu k masu či rybě!
Suroviny
- 2-3 lilků
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olivový olej
- 500g brambor
Postup
- Nejprve oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte vařit do osolené vody.
- Mezitím na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené papriky a nechte dusit do změknutí.
- Na kostičky nakrájená rajčata, cuketu a lilky přidejte k zelenině. Přidejte také plechovku krájených rajčat a nechte krátce povařit.
- Přidejte koření podle chuti, přimíchejte olivový olej a nechte povarit na mírném ohni asi 20 minut.
- Pokud jsou brambory vařené, scedíme je a vložíme do pekáče. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby při 200 stupních asi 30 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
- Smaženou zeleninu zalijeme přes upečené brambory a podáváme.