4. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Nakládané tofu s chilli paprikou
zdroj: Recepty 24/7

Nakládané tofu s chilli paprikou je pikantní a chutné veganské jídlo, které jistě potěší milovníky exotických chutí. Tofu se marinuje v kořeněné směsi a následně se griluje nebo peče. Tento recept je skvělou alternativou k masu a zároveň lahodnou pochoutkou pro všechny gurmány. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se okouzlit tímto jedinečným pokrmem.

Suroviny

  • 1 blok tofu
  • 2 červené chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL koření (např. kurkuma, kari nebo paprika)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu nebo agávového sirupu

Postup

  1. Nejprve tofu nakrájejte na menší kostky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájený tofu, dokud není z obou stran zlatavě hnědé.
  3. Přidejte na jemno nakrájené chilli papričky a česnek a krátce restujte.
  4. Přidejte koření, sójovou omáčku a med nebo agávový sirup. Promíchejte a nechte ještě chvíli restovat, dokud se všechny chutě spojí.
  5. Nakládané tofu s chilli paprikou podávejte teplé s rýží nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *