4. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada s masa
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská empanada s masovou náplní je jednoduchý a chutný recept na tradiční argentinské pečivo plněné lahodnou masovou směsí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo do argentinské kuchyně!

Suroviny:

  • 400g hovězího masa
  • 1 středně velká cibule
  • 1 paprika
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • Hnědý cukr podle chuti
  • Empanada těsto (lze zakoupit hotové v obchodě)

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a papriku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.
  3. Přidáme mletou papriku, kmín, česnek, sůl a hnědý cukr.
  4. Necháme restovat, dokud není maso uvařené a dochucené.
  5. Těsto na empanadu rozválíme a vykrájíme kolečka.
  6. Na každé kolečko těsta dáme lžíci náplně z masa.
  7. Zavřeme těsto do tvaru půlměsíce a okraje přitlačíme vidličkou.
  8. Pokládáme na plech a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *