4. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada s masovou náplní je jednoduchý a chutný recept na tradiční argentinské pečivo plněné lahodnou masovou směsí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo do argentinské kuchyně!
Suroviny:
- 400g hovězího masa
- 1 středně velká cibule
- 1 paprika
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky mletého česneku
- 1/2 lžičky soli
- Hnědý cukr podle chuti
- Empanada těsto (lze zakoupit hotové v obchodě)
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a papriku.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.
- Přidáme mletou papriku, kmín, česnek, sůl a hnědý cukr.
- Necháme restovat, dokud není maso uvařené a dochucené.
- Těsto na empanadu rozválíme a vykrájíme kolečka.
- Na každé kolečko těsta dáme lžíci náplně z masa.
- Zavřeme těsto do tvaru půlměsíce a okraje přitlačíme vidličkou.
- Pokládáme na plech a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.